Sutra se nastavlja potraga za pilotom kanadera koji se ubio na Masleničkom mostu

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić, Hina

45-godišnji pilot kanadera koji se jučer ubio hicem u glavu, nakon čega je nestao u dubinama mora ispod Masleničkog mosta još uvijek nije pronađen. Za njim su danas tragale sve raspoložive snage specijalne policije, više grupa ronioca, pripadnika MORH-a, kao i brodova MUP-a i Lučke kapetanije, međutim, kako je pao mrak, potraga je obustavljena.

>> Specijalci traže tijelo kod Masleničkog mosta, ubio se pilot kanadera

"Cijeli dan su pripadnici MORH-a i Policijske uprave Zadarske pretraživali su područje oko Masleničkog mosta, ali nažalost, bez rezultata. Policijsko plovilo također je bilo uključeno u potragu, kao i brod Lučke kapetanije. Tu su i svi raspoloživi ronioci od Rijeke do Splita. Kako je pala noć, potraga je prekinuta i sutra ćemo nastaviti tragati za nestalom osobom", kazao je za Index glasnogovornik PU Zadarske, Elis Žodan.

Potraga se nastavlja sutra, a prema najavama glasnogovornika zadarske policije, nad područjem oko Masleničkog mosta nadlijetat će, baš kao i danas, helikopter MORH-a.

'Bio je vrlo hrabar i odvažan pilot'

"Nastavljamo potragu odmah ujutro i to sa svim raspoloživim snagama", kazao nam je Žodan.

Index je danas objavio i razgovor s kolegom 45-godišnji preminulog pilota kanadera koji je kazao kako je tragično preminuli Splićanin s prebivalištem u Zadru , kojega je osobno poznavao i s kojim se družio bio vrlo hrabar i odvažan pilot.

"Radi se o čovjeku koji je bez straha ulazio u najteže požare. Bio je vrlo odvažan i hrabar i za sve nas koji se bavimo ovim poslom, ali i za članove njegove obitelji, ovo je veliki gubitak", kazao je.

Podsjetimo, jučer oko 15:40 sati zadarska policija dobila je prijavu o nestanku 45-godišnjaka iz Zadra.

>> Kolega o pokojnom pilotu kanadera: "Bez straha je ulazio u najteže požare"

"Četrdesetak minuta nakon toga, zaprimljena je dojava da je nepoznati muškarac skočio ili je pao s Masleničkog mosta. To je željezni, tzv. stari Maslenički most. Odmah su tamo upućeni policajci", kazao je za Index glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Pročitajte više