Sva djeca austrijskog monstruma Fritzla žele normalno u školu

TROJE djece koju je austrijski monstrum Josef Fritzl, zajedno s kćeri, držao zatočene u podrumu, izrazilo je želju da, zajedno sa bratom i sestrama koji su živjeli u kući, ove jeseni normalno krenu u školu. Kako prenose austrijski mediji, djeca se prilično dobro oporavljaju od izolacije i žele nastaviti normalni život.

Kurier javlja kako su, zbog velikog interesa javnosti, predstavnici škola, u koje bi djeca trebala krenuti, zabrinuti za njihovu dobrobit. Naime, pročuje li se koju školu pohađaju, njihova će privatnost biti narušena, a doći će i do "medijske invazije" na spomenutu ustanovu. Škole su već pripremljene za to da prime 15-godišnju Lisu, 14-godišnju Moniku i 12-godišnjeg Alexandera, no skrivanje ostalo troje djece, kojima će to biti prvi doticaj sa školom i profesorima, predstavlja problem.

Prije otprilike dva tjedna, njihova majka Elisabeth je odbila ponudu austrijskih vlasti i rekla kako ne želi potpuno novi identitet za sebe i svoju obitelj, jer će "ljudi ionako zbrojiti dva i dva". Odlučila je promijeniti jedino prezime.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Elisabeth je u svom iskazu danom policiji, oca optužila za ubojstvo tog djeteta.

I.M.
Foto: AFP / Bild

Pročitajte više