SVEUČILIŠNA ORGANIZACIJA HSS-A O SMJEŠTAJU STUDENATA

Uoči početka nove akademske godine Sveučilišna organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) upozorava na problem smještaja studenata u Zagrebu, što je, kako tvrdi u današnjem priopćenju, posljedica višegodišnje nebrige oko izgradnje novih studentskih domova.

Podsjetivši da je zadnji studentski dom u Zagrebu izgrađen 1987., Sveučilišna organizacija HSS-a ističe da je stanje dodatno pogoršano obnovom studentskog doma "Ante Starčević" u Zagrebu, čijih je 1.100 ležajeva još nedostupno studentima.

HSS-ovi sveučilištarci napominju da je radi te obnove povećana bodovna granica na natječaju za smještaj studenata u dom, čime je položaj studenata dodatno narušen.

Oni podupiru obnovu doma, no smatraju da se boljom organizacijom trebala izbjeći "zbrka oko skorašnjeg useljenja studenata". Stoga predlažu Ministarstvu znanosti i tehnologije da poveća broj i visinu subvencija za privatni smještaj.

U priopćenju se izražava nada da će na skorašnjem sastanku studentskih predstavnika s ministrom znanosti i tehnologije Gvozdenom Flegom (2. rujna) ministar uzeti u obzir aktualno stanje i zahtjeve studenata te smanjiti školarinu.

Pročitajte više