Sveučilištarci HSS-a zadovoljni sastankom s ministrom Flegom

PREDSTAVNICI Sveučilišne organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) zadovoljni su današnjim sastankom s ministrom znanosti i tehnologije Gvozdenom Flegom, jer im je "potvrdio da odluka o povećanju školarine nije konačna".

Ministar Flego potvrdio je da odluka o povećanju školarina za 60 posto nije konačna i najavio da će se u rujnu sastati sa studentskim predstavnicima, ne bi li se odluka poništila ili povećanje smanjilo, rekao je Andrija Damjanović, predsjednik Sveučilišne organizacije HSS, na današnjoj konferenciji za novinare.

Naglasio je da je Flego priznao da je pogriješio što se ranije nije konzultirao sa studentskim predstavnicima, što bi se, kako je ministar najavio, ubuduće trebalo promijeniti.

Damjanović kaže da sveučilištarci HSS-a nisu htjeli prosvjedovati (što su 18. srpnja ispred Ministarstva znanosti i tehnologije napravili njihovi kolege iz LS-a i SDP-a), već su se s ministrom prvo pokušali dogovoriti. Ako ne postignemo dogovor, onda ćemo razmišljati o ostalim metodama, rekao je Damjanović.

Na šestoj ljetnoj akademiji za izobrazbu mladih za politiku, koja će se održati od 9. do 16. kolovoza u Zadru, sudjelovat će više od 70 mladih HSS-a iz Hrvatske i iseljeništva. Glavna tema bit će izborna kampanja i priprema mladih HSS-ovaca za izbore, najavljeno je.

Pročitajte više