SVIBANJSKI I LIPANJSKI PROGRAM AUSTRIJSKOGA KULTURNOG FORUMA U ZAGREBU

Izložbe, koncerti, predstavljanja knjiga i predavanja s međunarodnim sudjelovanjem dio su programa koji je najavio Austrijski kulturni forum u Zagrebu za svibanj i lipanj u Hrvatskoj.

U Klovićevim dvorima do 20. lipnja otvorena je izložba "Zero - europska vizija od 1958. do danas: zbirka 'Lenz Schoenberg'".

Austrijski kulturni forum danas popodne organizira predavanje u krapinskoj Srednjoj školi "Gradišćanski Hrvati" Roberta Szucsicha, a u varaždinskoj Glazbenoj školi predavanje Marijane Pintar "A. Zemlinsky i njegovo doba".L

U hotelu "Sheratonu 7. svibnja održat će jazz koncert austrijski S.I.M. Jazz Band, dok će 8. svibnja biti organiziran Međunarodni glazbeni seminar i radionica zagrebačke Muzičke akademije, koje vodi Radovan Vlatković.

U Pazinu će se sljedeći vikend održati 8. međunarodni susret izdavača, a 21. svibnja Varaždin će biti domaćin 10. međunarodnog festivala tradicionalnog jazza, na kojem će gostovati bečki Quartett Joachim Palden.

Od 1. do 15. lipnja u fotogaleriji Spot bit će postavljena izložba fotografija pet uglednih gradišćanskih fotografa.

U povodu 160. obljetnice turizma u Opatiji u Umjetničkom paviljonu "Jurja Šporera" bit će otvorena izložba "Bečka umjetnost plakata oko 1900.", koja će se moći razgledati od 12. lipnja do 30. kolovoza.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više