Svijet se nije smaknuo, ali zima je stigla: Osim apokalipse otkazan i "bijeli Božić"

Ilustracija: AFP

TOČNO u 12:11 sati prema hrvatskom vremenu nije došlo do najavljenog smaka svijeta, ali je zato kalendarski stigla zima!

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će biti promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme, uglavnom na Jadranu i u priobalju mjestimice uz malo kiše, a u gorskoj je Hrvatskoj moguć i slab snijeg. Ponegdje u unutrašnjosti navečer će biti magle. Vjetar će biti većinom slab, na moru mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu u drugome dijelu dana bura i istočnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na Jadranu od 8 do 12°C.

Sutra će na Jadranu biti djelomice sunčano, a u kopnenom području umjereno i znatno oblačno, nerijetko i s dugotrajnom maglom, iz koje je mjestimice moguća i slaba rosulja. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje i umjereno jaka bura, a prema otvorenome sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 0, na Jadranu 3 i 8. Najviša dnevna od -1 do 4, a na Jadranu između 7 i 12 °C.

Ništa od "bijelog Božića"


Iako je prema ranijim najavama za Božić trebalo biti snijega, najnovije prognoze DHMZ-a za naredne dane su sljedeće: "Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno je moguće malo kiše, a u subotu u unutrašnjosti, posebno u gorju, i mjestimičnog snijega. U subotu na kopnu ponegdje magla. Od nedjelje će zapuhati umjeren jugozapadnjak, na moru jugo koje će se početkom tjedna pojačati. Temperatura zraka od nedjelje će zamjetno porasti".
 

Pročitajte više