Tajnik HDZ-a: Ovo je prvi put od 2000. da predsjednik radi politički udar na vladu

Foto: FaH

POLITIČKI tajnik HDZ-a Ante Sanader reagirao je na izjavu predsjednika Zorana Milanovića. Podsjetimo, Milanović je ranije danas napao HDZ.

Milanović: Hrvatski problem je korupcija Plenkovića i Banožića

"Ja sam hrvatski predsjednik i ovo što sam rekao, iza toga stojim. A hrvatska sramota, predvođena korumpiranim Plenkovićem, Banožićem, to je hrvatski problem", rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na navode zviždačice Maje Đerek za koje je rekao: "Ti navodi su nešto čemu treba posvetiti pažnju i vidjeti tko tu govori istinu. Ako je pola onoga što je rekla istina, to je razlog za pad vlade."

Evo što mu je na to poručio HDZ-ov tajnik Sanader.

Sanader: Milanović Hrvatsku svađa sa svima

"To je nezapamćeno u hrvatskoj povijesti kad se govori o hrvatskom predsjedniku. Pozvao je policiju da se riješi stvar s Frkom Petešićem, znači direktan pritisak na institucije. Milanović je postao takav nakon afere Janaf, je li se nešto u toj aferi dogodilo da se veže uz njega, to je interesantno pitanje. Isto tako one konzultantske usluge od dva milijuna kuna, od koga se dobilo dva milijuna, je li to bila korupcija? Je li to s onim putom u Albaniju bio okidač?" rekao je Sanader pa nastavio:

"Imamo pravo na odgovor je li to razlog današnje nervoze, a posebno što Milanović Hrvatsku svađa sa svima, danas s britanskim ministrom obrane. Jučer kljucanje i prozivanje za fašizam Austrije pa Mađarske, svađanje Hrvatske sa svima. Ta pitanja nas zanimaju, a i hrvatsku javnost."

"Do afere Janaf je bila normalna suradnja"

"Od afere Janaf se sve promijenilo, dotad je bila normalna suradnja. I to ne samo u Hrvatskoj nego i na međunarodnom nivou. Mislim da bi to bio zanimljiv odgovor. Da ne govorimo o prošlosti i stanovima, kredit koji je dobio… Želimo da se to razotkrije", dodao je Sanader i zaključio:

"Od 2000. ovo je prvi put da predsjednik radi politički udar na vladu i pokušaj smjene vlade i to na temelju zviždačice ili zviždaljke, kako su je neki zvali."

Pročitajte više