Tajniku kabineta Jadranke Kosor u rekordnom roku povećan stupanj invaliditeta

IAKO Ministarstvu branitelja za rješavanje molbi za reviziju invaliditeta "običnim" braniteljima obično treba između tri i šest mjeseci, tajniku kabineta ministrice Kosor takva je molba rješena u rekordnom roku od 21. dana, doznaje Večernji list.

Naime, "Večernji" je u posjedu dokumenata koji dokazuju da je zahtjev Zorana Šenguta, tajnika kabineta ministrice Kosor, u Ministarstvu zaprimljen 13. siječnja, a samo 21 dan kasnije dobio je rješenje kojim mu se temeljem zatočeništva u srpskim logorima povećava stupanj invaliditeta s 40 na 60 posto, što će Šengutu donijeti brojne financijske pogodnosti.

Službeni podaci govore da "obični" branitelji na takvo rješenje čekaju od tri do šest mjeseci, iako izvori Večernjeg lista tvrde je taj rok u nekim slučajevima i do dvije godine.

Zahtjev za revizijom invaliditeta zaprimljen 13. siječnja samo je dan kasnije proslijeđen prvostupanjskom i drugostupanjskom liječničkom povjerenstvu, a "Večernji" piše kako je obično duga i komplicirana procedura u ovom slučaju zaobiđena, pa je Kosoričino ministarstvo samo 21 dan po primitku zahtjeva donijelo pozitivno rješenje.

Tom Kaćinari, predsjednik Zajednica udruga dragovoljaca Domovinskog rata, kaže kako je rješavanja takvog zahtjeva u roku od tri mjeseca "nedostižan san".

Sam Kaćinari sličan je zahtjev predao Ministarstvu 1995. godine, a rješenje nije dobio do danas.

Pročitajte više