Terminal 2 osigurava rast zračne luke München: U prvih godinu dana novi terminal koristilo je 16,4 milijuna putnika

PRIJE godinu dana, 29. lipnja 2003.
godine u 03.00 sati novi Terminal 2 službeno je pušten u promet. U 5.10 sati poletio je prvi zrakoplov, a već prvi dan 50.000 putnika obavilo je check-in.

Bilanca za prvu godinu poslovanja vrijedna je pohvale: Od otvorenja do danas, Terminal 2 koristilo je oko 16,4 milijuna putnika.
Istovremeno je otpremljeno oko 240.000 letova. Nesmetanom početku poslovanja uvelike je doprinjeo i novi uređaj za otpremu prtljage, koji je u prvih godinu dana rasporedio oko 10 milijuna komada prtljage.

Lufthansa, članice saveza Star Alliance i njihove partnerske zrakoplovne kompanije zahvaljujući ekskluzivnom korištenju Terminala 2 proširile su svoju ponudu letova. Lufthansina ekspanzija u zračnoj luci München ovog je ljeta dovela do najvećeg proširenja reda letenja u povijesti kompanije.

Danas Terminal 2 putnicima nudi 2.300 letova prema 96 destinacije u 36 zemalja diljem svijeta.

U ponuđene destinacije ubrajaju se 16 gradova u Aziji, Americi i na Bliskom Istoku, što je skoro dvostruko veći broj interkontinentalnih destinacija u odnosu na prošlu godinu. Već danas Lufthansa iz Münchena nudi veći broj letova nego iz Frankfurta.

Od dana otvorenja do danas Terminal 2, kojeg su zajedničkim ulaganjem financirali zračna luka München (60%) i Lufthansa (40%), stekao je ugled diljem svijeta. Terminal 2 slovi kao najmoderniji i najkomforniji terminal u Europi. Pohvalu putnika zavrijeđuju u prvom redu uređenje interijera, svjetlost i pristupačnost.

Terminal 2 putnicima omogućuje presjedanje u roku od samo 30 minuta. U odnosu na druge velike europske zračne luke to je apsolutno najkraće vrijeme presjedanja. Kako bi se vrijeme presjedanja maksimalno skratilo, uvedena je usluga "Ramp Direct Service". Kod kratkog vremena presjedanja putnici i njihova prtljaga prevoze se direktno od zrakoplova s kojim su sletjeli do nastavljajućeg leta. U prvoj godini poslovanja uslugu brzog transfera koristilo je 60.000 putnika.

Pri uređenju četiri salona Terminala 2 primijenjen je potpuno novi koncept dizajna i interijera. S prostorom od 3.110 m˛ putnicima stoji na raspolaganju dvostruko veća površina nego prije. Od otvorenja ponudu Lufthansinih salona koristilo je 1,2 mil. putnika.

Vrlo popularnom se pokazala i terasa za posjetitelje: U prvih godinu dana oko 270.000 gosti posjetilo je terasu. U ljetnim mjesecima i vikendima u izravnom pogledu na zrakoplove uživalo je čak do 2.000 posjetitelja dnevno.

Pročitajte više