Teroristi iz Bruxellesa prošli kroz Hrvatsku, kupili mobitel i kontaktirali nekog s hrvatskim brojem?

Foto: Hina

NAKON što su se pojavile informacije da su teroristi povezani s napadima u Bruxellesu i Parizu prošli migrantskim pravcem kroz Hrvatsku, kupili mobitel i kontaktirali nekog s hrvatskim brojem, naša policija je potvrdila da surađuje s drugim policijama, javlja Dnevnik.hr

Identitet osobe koja je uoči napada snimljena s teroristima koji su se raznijeli u bruxelleskoj zračnoj luci i dalje je misterij. Odvjetnik Faycala Cheffoua je objavio kako njegov klijent ima vjerodostojan alibi. Policija nije našla nikakve dokaze koji bi ga povezali s napadom. Oslobođen je tek dva dana nakon što je protiv njega podignuta optužnica za terorizam, ubojstvo i pokušaj ubojstva. Njegovo puštanje novi je udarac belgijskim službama sigurnosti.

"Sigurno će se analizirati istraga i okolnosti kako se sve dogodilo. Je li bilo pogrešaka? Jesmo li nešto propustili? Sigurno. U suprotnom napadi se ne bi dogodili", rekao je Yvan Mayeur, gradonačelnik Bruxellesa. Nove kritike zbog slabe obavještajne suradnje Belgiji i Europi su stigle iz SAD-a.

U međuvremenu promet bruxelleskom podzemnom željeznicom je normaliziran. Vlakovi se ne zaustavljaju samo na stanici Maalbeek. Umjesto putnika, na ulazu ograda i cvijeće.

Bruxelleska zračna luka i dalje je zatvorena. Na prilazima jake policijske snage, cvijeće i svijeće za žrtve napada. U samoj zgradi priprema se novi privremeni prostor za registraciju putnika. Prvi bi mogli stići već sutra. Međutim kapacitet će biti znatno smanjen.

Pročitajte više