Terzić tvrdi da njegova vlada nije u krizi

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić izjavio je u srijedu da njegova vlada nije u krizi te da će za 28. prosinca zakazati sjednicu bez obzira na već podnesene i najavljene ostavke nekih ministara iz reda bosanskih Srba.

"Želim vidjeti tko će se odazvati", kazao je Terzić novinarima u Sarajevu i naglasio da sadašnje Vijeće ministara BiH nije u krizi iako je svaka ostavka problem.

Zastupnički dom Parlamenta BiH zatražio je tijekom dana Terzićevo očitovanje o stanju u zemlji i mogućim problemima u provedbi očekivanih reformi nakon ostavki srpskih ministara koji su na taj način prosvjedovali zbog kaznenih mjera protiv Republike Srpske poduzetih zbog izostanka suradnje s Haaškim tribunalom.

Na Terzićevo inzistiranje, parlamentarna rasprava o ovom pitanju odložena je za 29. prosinca.

Formalnu ostavku na svoju dužnost do sada je podnio ministar vajskih poslova Mladen Ivanić a ministar transporta i komunikacija Branko Dokić je izjavio da je i on to učinio no Terzić to u srijedu nije mogao potvrditi.

Ministar pravde Slobodan Kovač, također iz reda bosanskih Srba, kazao je da će ostavku podnijeti samo ukoliko to učine svi srpski ministri dok je ministar obrane Nikola Radovanović poručio se u sadašnjoj situaciji planira "odgovorno ponašati" te da neće komentirati odluke Visokog predstavnika Paddija Ashdowna.

(Hina) xrm ybs

Pročitajte više