Teško ga ozlijedio sjekirom i ukrao mu 7.000 kuna

31-GODIŠNJI muškarac iz Preloga sjekirom je izudarao po glavi svojeg 64-godišnjeg sumještanina i teško ga ozlijedio ne bi li se na lak način dokopao 7.000 kuna koje je napadnuti muškarac čuvao u svojem novčaniku, objavila je danas međimurska policija.

U policijskom izvještaju se navodi kako je 31-godišnjak u noći od subote na nedjelju nešto iza dva sata iz koristoljublja u dvorištu napao oštećenog, udarivši ga više puta ušicom sjekire po glavi.

Kada je napadnuti muškarac pao na tlo, napadač mu je pretražio džepove i iz njih ukrao novčanik s dokumentima i oko 7.000 kuna gotovine te je pobjegao u nepoznatom smjeru.

Napadnuti je muškarac prebačen u bolnicu u Varaždinu, gdje su mu utvrđene višestruke frakture lubanje, koje su okarakterizirane kao teške i po život opasne tjelesne ozljede.

Napadač je uhićen već u nedjelju oko 14 sati, a pretragom njegovog stana pronađen je otuđeni novčanik, ali i dvije sjekire za koje policija sumnja da su poslužile kao oružje prilikom napada. Uhićeni je uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva iz koristoljublja priveden u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

Pročitajte više