Tinejdžer iz Detroita optužen da je upucao i ubio dva geja i transrodnu ženu

Screenshot: YouTube/WETM 18 News

OSAMNAESTOGODIŠNJAK iz Detroita optužen je u petak za ubojstvo troje pripadnika LGBTQ zajednice, javlja The Detroit News.

Optužnica tereti Devona Robinsona za tri ubojstva prvog stupnja, dva napada s namjerom ubojstva i za korištenje vatrenog oružja. Uhićen je u srijedu i ostat će u pritvoru do daljnjega.

Robinsona se optužuje da je 25. svibnja upucao Aluntea Davisa (21), Paris Cameron (20) i Timothyja Blanchera (20). Sve žrtve su iz Detroita i ubijene su u kući u Devonshireu, na istočnoj strani grada.

Ubijeni zbog svoje seksualne orijentacije

Tužitelji smatraju da su žrtve bile mete zbog svoje seksualne orijentacije. Davis i Blancher bili su homoseksualni muškarci, a Cameron transrodna žena. Naveli su kako je Robinson upucao i ranio dvije dodatne žrtve, koje su, na svu sreću, preživjele zadobivene ozljede.

"Posebno je stravično što je ubojstva počinio tijekom Mjeseca ponosa", rekao je tužitelj Kym Worthy. "Moramo dati sve od sebe kako bismo iskorijenili mržnju u okrugu Wayne, ali i šire."

Mjesec ponosa slavi se diljem svijeta svake godine u lipnju. Namjera tog događaja je osvijestiti ljude o utjecaju, povijesti i pravima LGBTQ zajednice.

Pročitajte više