TJEDNA PROGNOZA Temperature idu blizu +20, ali sredina tjedna dokazat će da zima još nije gotova

Foto: 123rf, FAH

POTKRAJ veljače i početkom ožujka vrijeme će biti promjenljivo, ali i dalje relativno toplo, većinom uz jugozapadnjak i jugo, te uz povremene mjestimične oborine, osobito potkraj utorka i u prvom dijelu srijede, kada u gorju ponovno može pasti i malo snijega, javlja HRT.

Na istoku Hrvatske tjedan će početi uz većinom oblačno vrijeme, ujutro mjestimice s maglom. Od sredine dana očekuju se sunčana razdoblja, ponegdje i dugotrajnija. Puhat će južni i jugoistočni vjetar, uz koji će najviša dnevna temperatura zraka biti od 14 do 16 °C. Najniža jutarnja 2 do 4 °C.

Slično toplo i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također prijepodne biti oblačnije od poslijepodneva, kada će zapuhati umjeren, na udare mjestimice i jak jugozapadnjak. Ujutro će mjestimice biti i magle.

Promjenljivo i pretežno oblačno bit će na sjevernom Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj. Samo mjestimice pritom može pasti malo kiše i to ponajprije prema kraju dana u dijelu Hrvatskog primorja i Gorskog kotara. I u gorju će u drugome dijelu dana zapuhati jugozapadnjak, na udare i jak, a na obali će biti i juga.

Juga će poslijepodne i navečer biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će prvi radni dan u novome tjednu prići uz promjenljivu naoblaku, pri čemu ponegdje, kao i u nedjelju, može biti i prevladavajuće oblačno, uz povremeno malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, a najviša poslijepodnevna uglavnom od 13 do 16 °C.

Podjednako relativno toplo bit će i na jugu Hrvatske, također uz dosta oblaka, mjestimičnu slabu kišu te uz jugo u noći i ujutro te ponovno prema kraju dana. More pritom malo, ponegdje i umjereno valovito.

U srijedu opet snijeg

U kontinentalnom se području prolazno jače naoblačenje s kišom, a zbog pada temperature uglavnom u višem gorju i susnježicom i snijegom, predviđa na prijelazu od utorka na srijedu. Osim tog kratkotrajnog prolaznog zahladnjenje, bit će prilično toplo i vjetrovito uz jugozapadnjak.

Na Jadranu i sljedećih dana promjenljivo, uz jugo koje će u utorak ponegdje biti i jako, a u srijedu okrenuti na jugozapadnjak, potom zapadnjak i sjeverozapadnjak, mjestimice i buru. Kiše će osobito biti krajem utorka i u prvome dijelu srijede kada će ponegdje biti i pljuskova i grmljavine. U četvrtak sunčanije, ponovno uz jugo.

Za vikend i do +18

Sedmodnevna prognoza DHMZ-a pokazuje da bi se vrijeme do idućeg vikenda trebalo stabilizirati, a temperature će opet biti u porastu. U Zagrebu se u nedjelju očekuje i do +18 stupnjeva

Pročitajte više