Tomašević o Festivalu slobode: Svatko ima pravo na prosvjed, ali je ovo neodgovorno

U DANAŠNJOJ emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević. 

Na zamolbu da usporedi rad u saboru i Gradskoj skupštini, Tomislav Tomašević odgovorio je kako mu se čini da je život saborskih zastupnika dosta lagodan.

"Nisu svi saborski zastupnici jednako aktivni niti poznati, a plaća im je jednaka gradonačelniku Zagreba. Imaju imunitet, a nemaju ni pravnu odgovornost", objasnio je i dodao da je parlament sveden na glasačku mašinu, no sada vidimo i primjere da možda može biti drugačije.

Smeta mu termin "uhljeb", kaže da pridonosi negativnoj selekciji. 

"Ako stalno govoriš da je državna uprava loša, pridonosiš tomu da svatko tko je sposoban ne želi ondje raditi", rekao je Tomašević. 

"Svi koji žive od rada, a ne od kapitala, su radnici"

Komentirao je niz aktualnosti, pa tako i hajku na influencere koju - kaže - smatra pretjeranom. Za razvoj društvenih mreža, poručuje, nisu krivi mladi.

"Svi koji žive od rada, a ne od kapitala, su radnici", rekao je, dodavši da Hrvatska mora ići prema idealu stalnih zaposlenja, kako ne bi bio potkopan mirovinski sustav.

Komentirao je i Festival slobode rekavši kako svatko ima pravo na prosvjed, no da ovakvu situaciju smatra nepravednom i neodgovornom prema zdravstvenim radnicima koji daju sve od sebe. 

"U Berlinu protiv mjera prosvjeduju krajnja desnica i neonacisti. Vidjeli smo i kod nas tko je bio na prosvjedu - Hasanbegović, Vidović-Krišto... Na kraju, koje će biti epidemiološke posljedice prosvjeda?" upitao je Tomašević, zaključujući da treba ograničavati pravo na prosvjed.

Komentirajući ministra zdravstva Vilija Beroša rekao je kako smatra da loše vodi Stožer jer, kaže, "postoje dvostruki standardi" te da se iz afere sa zamjenicom ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice vidi da bolnice vode stranački ljudi.

Pročitajte više