Tomčić na obilježavanju 777 godina Žazme

ČAZMA je u povodu predstojećeg blagdana svete Marije Magdalene, zaštitnice župe, proslavila Dan Grada i ujedno 777 godina postojanja, a na večerašnjoj svečanoj sjednici nazočan je bio i Zlatko Tomčić, predsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Čazme.

Na svečanoj sjednici, na kojoj su bili i saborski zastupnici, gospodarstvenici, čelnicima Bjelovarsko-bilogorske i susjednih županija, gradonačelnik Dinko Pirak istaknuo da gradska uprava radi na poboljšanju kvalitete života 2770 stanovnika Čazme. Istaknuo je da u Gradskom vijeću i Poglavarstvu sve manje politikantstva te da sve više, bez obzira na stranačku pripadnost, prevladava klima zajedništva u prilog čemu govori i to da je proračun za ovu godinu prihvaćen jednoglasno.

Pirak je istaknuo da je nezaposlenost u prvih šest mjeseci ove godine pala 18 posto te da je u tom razdoblju zaposleno 215 radnika. U liniji Poduzetnik 2 gospodarstvenicima je osigurano 8 milijuna kuna, rekao je Pirak dodavši da su u pripremi opsežni radovi na cestovnoj infrastrukturi i izgradnju čazmanske obilaznice. U tijeku je prodaja prvih 500 od ukupno 3500 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, koje je prvenstveno namijenjeno obiteljskim gospodarstvima, a također se oporavlja gospodarstvo, ustvrdio je gradonačelnik.

Čestitajući nazočnima Dan Grada predsjednik Sabora Zlatko Tomčić ocijenio je kako je očito da Čazma ima sposobnu gradsku upravu, a pohvalio je i zajedništvo svih članova vijeća i poglavarstva, bez obzira na stranačku pripadnost, u zalaganju za dobrobit cijele Čazme.

Tomčić je to istaknuo napominjući kako suprotno tom zajedništvu ovih dana na hrvatskoj političkoj sceni ima primjera političke sebičnosti i sljepila koje djeluje destruktivno i suprotno hrvatskim strateškim interesima razvoja i ulaska u Europsku uniju te u NATO kako bi se upravo poboljšala kakvoća života naših ljudi i riješili problemi u lokalnim sredinama. Tomčić je izrazio nadu kako će upravo poruke stranačkog zajedništva u Čazmi biti pouka mnogim drugima.

Inače, godine 1226. zagrebački biskup Stjepan II. je u vrijeme turskih osvajanja dao Čazmi status Zbornog kaptola Svetog Duha i pomoćnog centra za upravljanje zagrebačkom biskupijom.

(Hina) skap mć

Pročitajte više