TOMČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNI POSJET APOSTOLSKOG NUNCIJA

Predsjednik Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić primio je u petak u oproštajni posjet apostolskog nuncija i doajena Diplomatskog zbora u RH Giulija Einaudija, priopćeno je iz Sabora.

Tomčić se zahvalio na dosadašnjoj suradnji, istaknuvši kako je msgr. Einaudi diplomat s jednim od najduljih mandata u RH, koji je u tom razdoblju imao prigodu izbliza biti vjerodostojnim svjedokom svih zbivanja u našoj zemlji. Tijekom mandata msgr. Einaudija, istaknuo je predsjednik Sabora, sklopljeni su ugovori između Vatikana i RH, koji kroz reguliranje međudržavnih odnosa svjedoče o međusobnom razumijevanju i uvažavanju, nastavlja se u priopćenju. Tomčić je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo činjenicom da Sveti Otac s posebnom pozornošću i naklonošću prati ukupna zbivanja u Hrvatskoj.

Zahvalivši se na ostvarenoj suradnji tijekom svoga mandata, msgr. Einaudi je izrazio uvjerenje kao će RH i dalje predano razvijati demokratsko društvo, kao i nadu da će ustrajati u očuvanju kršćanskih vrijednosti u društvu. To i jest jedan od razloga, istaknuo je msgr. Einaudi, zbog kojeg Sveti Otac ima poseban odnos prema RH, što je i pokazao svojim trećim posjetom u Hrvatskoj.

Msgr. Einaudi je zaželio uspjeh u približavanju europskim integracijama i realizaciji planiranih integracijskih ciljeva.

(Hina) pp nab

Pročitajte više