Trbuljakov FILM na tjednu kratkometražnoga filma u regensburgu

Animirani film "Svaki je dan za sebe, svi zajedno nikad", autora Gorana Trbuljaka, bit će prikazan u međunarodnoj selekciji 11. tjedna kratkometražnog filma, od 17. do 24. studenoga, u njemačkom gradu Regensburgu, izvijestio je danas Zagreb film.

"Svaki je dan za sebe, svi zajedno nikad" Trbuljakov je prvi animirani film u kojemu dvojica kavopija sjede u kafiću zagledani u novine i kao da uopće ne primjećuju događaje na ulici.

Život za njih kao da čine samo kava i novine. U novinama stvarnost se često prikazuje drukčije od stvarnoga života na ulici. No, ni kavopije sami nisu stvarni, jer je i njih nacrtala nečija ruka, dok je onaj koji ih je crtao ispijao šalice kave.

Goran Trbuljak (Varaždin, 1948.) završio je Školu primijenjene umjetnosti, Odsjek grafike na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti te Odsjek kamere na Akademiji za kazalište, film i televiziju.

Izlagao je na dvadesetak samostalnih izložaba, i na stotinjak izložaba u zemlji i inozemstvu. Snimio je dvadesetak igranih cjelovečernjih filmova i isto toliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

Nagrađivan je za likovnu djelatnost i za snimateljski rad. Trenutačno je zaposlen na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više