Tri oružane pljačke u Zagrebu, specijalci s puškama blokirali grad

U PETAK popodne u pošti u Šeferovoj ulici broj 4 dogodila se oružana pljačka, doznajemo iz PU Zagrebačke.

Kako je za Index rekao v.d. voditelja Ureda operativno-komunikacijskog centra PU zagrebačke Smajo Hrnjić, dvojica pljačkaša su u petak u 16.08 sati, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršili oružanu pljačku poslovnice Hrvatske pošte u Šeferovoj ulici broj 4.

U poslovnici su za vrijeme pljačke bile tri djelatnice i dvije stranke, a u samom razbojstvu nije bilo ozljeđenih. Pljačkaši su nakon razbojstva pobjegli u nepoznatom smjeru.

Dvojica počinitelja bili su maskirani i naoružani manjim automatskim pištoljima. Policija pretpostavlja da su počinitelji pobjegli na motociklima.

"Jedan je na glavi imao motorističku kacigu, a drugi šiltericu." - rekao je operativni analitičar PUZ-a Davor Tor.

Hrnjić je Indexu u petak navečer rekao da se grad nalazi pod pojačanim policijskim nadzorom te da policija intenzivno traga za pljačkašima.

Tri sata nakon prve pljačke, oko 19 sati u Puškarićevoj ulici broj 15, maskirani razbojnik je opljačkao Podravsku banku dok su ondje bila dva službenika i čistačica. Zaprijetivši oružjem s jednom je službenicom ušao u trezor, uzeo novac i pobjegao prema trgovačkom centru Mercatone.

Nakon 10 minuta, na drugom kraju grada, na Trešnjevci u Tratinskoj 74, maskirani i naoružani pljačkaš opljačkao je uz prijetnju pištoljem novac iz poslovnice Hrvatske lutrije.

Na teren su zbog tri oružane pljačke, sukladno najavama ministra unutrašnjih poslova Ivice Kirina nakon prošle oružane pljačke pošte na Markovom trgu, izašle specijalne postrojbe policije naoružane puškama.

Kako doznajemo od operativnog analitičara PUZ-a Davora Tora, velik dio grada je blokiran zbog potrage za počiniteljima.

Pročitajte više