Tri teksaška maloljetnika pušila travu iz lubanje 11-godišnjeg djeteta

TROJE teksaških tinejdžera za pušenje marihuane upotrijebilo je lubanju 11-godišnjeg djeteta koje je umrlo 1921. godine. Priča koju su ispričali policijskim službenicima iz Houstona, toliko je bila zaprepašćujuća, da im isprva policajci nisu povjerovali, prenosi Houston Chronicle.

No, 17-godišnji Kevin Wade Jones Jr., doimao se skoro indiferentan dok je prepričavao što su on i njegovi prijatelji radili na groblju, na području Humblea. "Jednostavno sam posumnjao u istinitost te priče, jer mi je bila previše morbidna, a i teško mi je bilo zamisliti bilo koga da radi takvo što", rekao je policajac Jim Adkins.

Tek kad je policija ispitala drugog mladića, 17-godišnjeg Matthew Richard Gonzalesa, shvatili su kako je priča istinita. "Kad sam ga upitao o tom slučaju, Matthew se ispovraćao u tanjur. Odmah mi je bilo jasno da u priči ipak ima istine", kazao je Adkins.

Jones, Gonzales i treći maloljetnik, kojemu ime nije objavljeno, prekjučer su uhićeni i optuženi za nedolično ponašanje te za uznemiravanje leša.

U policiji vjeruju kako su trojica dječaka iskopali leš 11-godišnjeg dječaka, koji je umro 1921. godine i koji je bio pokopan na neobilježenom groblju, rezerviranom za crnačko stanovništvo. Tijelu tog, davno preminulog djeteta, i dalje nedostaje lubanja, a u priznanjima trojice maloljetnika policija nije mogla razaznati jesu li oni lubanju otkinuli ili su je samo našli.

Jones je u razgovoru s policijom tvrdio kako je zajedno s ostalom dvojicom prijatelja lopatama iskopao grob te da su s leša djeteta otkinuli glavu i kasnije je koristili kao "bong" za pušenje marihuane.

"Krajnji cilj nam je vratiti spokoj tijelu mrtvog djeteta", zaključio je policajac Adkins.

B.V.
Foto: chron.com

Pročitajte više