Trojica hrvatskih vozača iz Iraka pritvorena u Beogradu?

KAKO ni Ministarstvo vanjskih poslova ni Udruga cestovnih prijevoznika nemaju nikakvih saznanja o tome da su naši vozači zatočeni u Iraku zbog droge, čini se da se ipak radi o trojici vozača koji se nalaze u pritvoru u Beogradu.

24sata pišu kako se radi o Nikoli Stojanoviću (41), Zoranu Šenduloviću (43) i Miodragu Petkoviću (50). Prema službenim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, uhvaćeni su početkom ožujka u koordiniranoj akciji policije, UBPOK-a, SUP-a i Uprave carina. Prema informacijama s kojima 24sata raspolažu, uhićeni su na graničnom prijelazu Bogojevo nakon što su bili već duže praćeni.

Kamion koji je prevozio više od pet kilograma heroina, koji je u deset paketa bio skriven u jednom od tri posebno izrađena bunkera, pripada Nikoli Stojanoviću, odnosno njegovoj prijevozničkoj tvrtki Sikon. Srpski MUP ističe da je droga bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu, a vjerojatno je bila ukrcana na Kosovu. Procjenjuje se da je njena vrijednost na ilegalnom tržištu oko 100 tisuća eura.

"Istina je da je moj sin zatvoren u Srbiji. Njegov kamion iz Iraka je vozio jedan Srbin koji je uhićen s pet kilograma heroina na graničnom prijelazu. Nakon što su otkrili heroin, mog sina su pozvali u Beograd, kao i vozača Zorana Šendulovića koji je ranije vozio za našu firmu. Sve su ih zadržali u pritvoru." – rekao je za Novi list otac Nikole Stojanovića, Đuro Stojanović.

Dodao je kako je čuo da će njegovog sina i Šendulovića vjerojatno pustiti jer navodno nemaju dokaze da su umiješani u šverc droge, a vozača će zadržati u zatvoru. Stojanovićevi kolege nisu htjeli javno govoriti o njemu za 24sata, ali su dodali kako nisu previše iznenađeni njegovim uhićenjem.

Ante Konjevod, direktor prijevozničke tvrtke koja ima sedam kamiona u Iraku, nema nikakvih informacija o tome da je netko od Hrvata uhićen u Iraku. Smatra kako ne postoji mogućnost da su vlasnici poduzeća povezani sa švercom droge iz Iraka.

"Upravo izlazim iz Iraka, a dok sam bio tamo, nitko nije bio zatvoren. Ako je netko i u pritvoru, sumnjam da je riječ o našim vozačima. Ostavljam mogućnost da to mogu biti vozači hrvatskih kamiona koji su državljani SiCG, ali i u to malo vjerujem. Samo sam kod Kuvajćana vidio narkotike u Iraku, ali mi s njima nemamo nekog kontakta." - izjavio je za Novi list vozač Jure Bilogrlić.

Vuk Drašković, šef diplomacije Srbije i Crne Gore, izjavio je kako nemaju podataka o uhićenim hrvatskim državljanima u Iraku koji imaju i državljanstvo SCG.

Pročitajte više