Trump došao na summit UN-a o klimi

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump nenadano je i nakratko došao na UN-ov summit o klimi te zauzeo mjesto kako bi poslušao govore o klimatskoj krizi i potencijalnim političkim rješenjima.  

Ranije je rečeno da Trump neće sudjelovati na klimatskom summitu i da nije na popisu govornika jer umjesto toga sudjeluje na događaju o vjerskim slobodama te da uz to ima i seriju bilateralnih susreta sa svjetskim čelnicima. Američka administracija ranije je rekla da je za nju skup o vjerskim slobodama "ključni događaj".

S njim došao i Mike Pence

Trump je ipak kratko došao na summit te odslušao dva kratka govora, a zatim otišao prije nego što je za mikrofon stao bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg koji mu je poručio: "Hvala što ste došli, predsjedniče Trump. Nadam se da će vam naše rasprave biti korisne u formuliranju klimatske politike."

Uz Trumpa, koji izražava sumnju oko klimatskih promjena, na summit je stigao i potpredsjednik Mike Pence.

Trump je došao na vrijeme da posluša njemačku kancelarku Angelu Merkel, ali je propustio govore švedske klimatske aktivistice, tinejdžerice Grete Thunberg i UN-ovog glavnog tajnika Antonija Guterresa.

Pročitajte više