Trump po tvornici jedini hodao bez maske, državna odvjetnica se obrušila na njega

Foto: EPA-EFE

GLAVNA državna odvjetnica američke države Michigan upozorila je Ford jer je dozvolio predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu da bez maske pred kamerama obiđe tvornicu respiratora.

Dana Nessel, inače demokratkinja, gostujući u CNN-ovoj emisiji, rekla je da bi ona poštovala odredbu guvernerke Michigana Gretchen Whitmer o tome da svatko tko je u stanju mora nositi masku u zatvorenom prostoru. Whitmer je također demokratkinja, a Nessel je zaprijetila tužbom kompanijama koje dozvoljavaju ljudima poput Trumpa da bez maske hodaju po tvornicama i tako ugrožavaju zdravlje radnika.

"Mislim da ćemo imati jako ozbiljan razgovor s Fordom jer su dozvolili predsjedniku da prekrši odredbu. Znali su što trebaju učiniti, a to što su mu dozvolili da hoda po tvornici bez maske može imati ozbiljne zdravstvene posljedice za radnike", rekla je Nessel i napomenula kako je nenošenje maske najgora moguća Trumpova poruka građanima.

"Sramim se što je on predsjednik SAD-a. Nadam se da će se glasači Michigana sjetiti ovoga u studenome na izborima. Nije ga bilo briga za njihovu sigurnost, nije ih poštovao da obavi lagan i bezbolan zadatak kao što je nošenje maske iako su mu omogućili tako nešto."

"Iskaljuje glupost i bijes"

Trump je tijekom obilaska tvornice nosio masku, ali nije je imao pred novinarima, kazavši kako im nije htio dati zadovoljstvo da ga vide s maskom. 

Kasnije se na Twitteru obrušio na Nessel:

"Dana Nessel, državna odvjetnica Michigana koja ne radi ništa, okrutno prijeti Fordu jer nisam nosio masku. To nije njihova krivnja i nosio sam masku. Nije ni čudo što je toliko autokompanija otišlo iz Michigana prije mene. Nessel ne bi trebala svoju glupost i bijes iskaljivati na Fordu, mogla bi ih uzrujati, a kompanija bi mogla napustiti državu. Kao što su napravile brojne kompanije prije nego što sam ja došao i vratio poslove u Michigan."

Pročitajte više