Tuzlanski ubojica - psihopat s legalnom dozvolom za oružje

MONSTRUOZNI zločin, koji je potresao Trstije pokraj Tuzle, policija i dalje intenzivno istražuje. Što je 45-godišnjeg Tomislava Petrovića nagnalo na ubojstvo šest osoba i dalje je velika nepoznanica.

Prema riječima Miralema Malkića, glasnogovornika tuzlanske policije, prikupljeno je mnogo informacija, provodi se intenzivna istraga, uspoređuju se izjave svjedoka i provode se vještačenja.

Među informacijama koje policija trenutno provjerava je i ona o tome da se Petrović nedavno vratio iz Hrvatske, gdje je bio na psihijatrijskom liječenju u zagrebačkoj bolnici Sv. Duh. "Provjeravamo informaciju o tome da je Petrović, kao električar, bio na privremenom radu u Hrvatskoj i da je ondje podvrgnut psihijatrijskom liječenju. Ne mogu još reći da je informacija točna, jer je još u fazi obrade", rekao je Malkić.

Petroviću određen jednomjesečni pritvor

Malkić je rekao i kako je jučer Petrović pokušao izvršiti samoubojstvo te kako su ga u tome spriječili policijski službenici. Čime i na koji način se pokušao ubiti, nije poznato. Malkić je rekao kako će detalji cijelog slučaja biti objavljeni tek po završetku istrage.

Petrović se trenutno nalazi u Psihijatrijskoj klinici Kreka u Tuzli, pod stalnim nadzorom liječnika i policije. U idućih mjesec dana tim liječnika će nad njim provesti psihijatrijsko vještačenje.

"Indicija o tome što ga je nagnalo na zločin nema. Daleko od toga. Moramo provesti detaljnu istragu, provjeriti rodbinske i ostale veze, provesti vještačenja, ispitati svjedoke, prikupiti brojne dokaze i tek ćemo onda dati neki konačni zaključak. Sad se sve solucije uzimaju u obzir. S detaljima još ne izlazimo u javnost, jer trebamo omogućiti policijskim službenicima i istražiteljima da odrade svoj dio posla. Dajemo samo informacije koje su od krucijalne važnosti, kako ne bi ometali istragu", rekao je Malkić.

Kako doznajemo iz tuzlanske policije, šesterostruki ubojica je za oružje kojim je počinio masakr imao dozvolu, koja mu je izdana 2000. godine. Sud je Petroviću odredio jednomjesečno zadržavanje u pritvoru. Odvjetnik mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

Ubio šestero rođaka

Podsjetimo, Petrović je u krvavi pokolj po Trstijama krenuo jučer oko 6 sati. Prvo je ušao u kuću supružnika Mije i Kaje Petrović te ih je ustrijelio iz svog pištolja marke "Crvena zastava". Nakon toga je u kupaonici njegove obiteljske kuće, metkom u čelo, ustrijelio Ivu Markanovića.

Potom se zaputio prema autobusnom stajalištu, gdje je ušao u gradski autobus, i ustrijelio supružnike Niku i Maru Petrović te Dragicu Markanović, suprugu netom prije ubijenog Ive. U pucnjavi je teško ranjen vozač autobusa, 41-godišnji Mursel Čolić, koji je pogođen u prsa. Čolić se srećom nalazi van životne opasnosti. Svi ubijeni su mu bili rođaci.

Nakon masakra se Petrović u svom automobilu dao u bijeg. Usput je pucao i u jedno parkirano vozilo. Policija ga je ubrzo uhitila. Na četiri lokacije su pronašli ukupno 15 metaka. Kako im se mještani ne bi osvetili za pokolj, Petrovićeva supruga Mara i punoljetna kćer Jelena premještene su na sigurno mjesto, a njihova obiteljska kuća je pod 24-satnim nadzorom policije.

I.M.
Foto: RTV BiH / Tuzlarije.net / MUP TK / UKC / TuzlaLive.ba

Pročitajte više