Tvrtka Elona Muska pod novom istragom zbog njegovih tvitova

Foto: EPA

KAKO javlja The Guardian, tvrtka Elona Muska Tesla je pod istragom američkog Ministarstva pravosuđa zbog izjava koje je dao prošlog mjeseca.

Bloomberg javlja kako je Ministarstvo pravosuđa otvorilo istragu o Muskovim izjavama vezano za njegov plan da svoju tvrtku pretvori u privatnu. Dionice tvrtke Tesla su nakon tih izjava pale za više od 7 posto.

Pad dionica zbog tvitova

Od prvog tvita koji je objavio o namjeri pretvorbe tvrtke u privatnu dionice su izgubile gotovo trećinu svoje vrijednosti, odnosno na vrijednosti su izgubili gotovo 18 milijardi dolara.

Osim istrage koju vodi ministarstvo, u tijeku je i istraga komisije koja se bavi pitanjem trgovanja dionicama, a u postupku su i brojne tužbe koje su podnijeli investitori u tvrtku.

Iz Tesle su pak poručili kako su prošlog mjeseca zaprimili zahtjev Ministarstva pravosuđa za predajom dokumenata o poslovanju tvrtke te kako su ih dobrovoljno predali. Dodali su kako od tada sudjeluju u istrazi.

Ipak, ranije ovog mjeseca Elon Musk se bio predomislio i odlučio kako će tvrtka ostati javna.

"Iako je većina dioničara s kojima sam razgovarao poručila da bi ostali uz tvrtku i ako bi postala privatna, zapravo su se nadali da to neću napraviti", napisao je Musk u blogu.

Pročitajte više