U Austriji u manje od dana preko 200 potvrđenih novih zaraženih

Foto: EPA

KORONAVIRUS širi se velikom brzinom na svijetu, pa tako i u Austriji.

Prema posljednjim informacijama u Austriji je danas potvrđeno novih 209 slučajeva zaraze i taj broj sada iznosi 2394 na području cijele države. Samo jučer bili su na brojci od dvije tisuće zaraženih.

Kako piše austrijski Heute, dosad je u Austriji preminulo 12 osoba, a posljednja žrtva koronavirusa bio je 81-godišnji muškarac. U Beču je dosad registrirano 500 slučajeva zaraze koronavirusom.

Dosad je 77 osoba hospitalizirano dok se njih 14 nalazi na intenzivnoj njezi. 

Austrija je jučer uvela strože mjere na granicama zbog pandemije koronavirusa u Europi. Kontrola ulaska proširena je na Mađarsku i Sloveniju, nakon što je granični nadzor već ranije uveden za putnike iz Italije, Lihtenštajna, Njemačke i Švicarske.

Od susjednih država Austrija još formalno nije uvela nadzor samo na graničnim prijelazima s Češkom i Slovačkom, ali one zbog epidemije koronavirusa samo nadziru granice i ne puštaju nijednog stranog državljanina unutra.

Austrija je smanjila javni prijevoz za 90 posto, a privatni promet za 45 posto, navode. Linije vlakova prema Švicarskoj su otkazane, a vlakovi prema Njemačkoj odvode samo Nijemce, javila je željeznička kompanija OBB.

Pročitajte više