U Belgiji Marokanac proglašen krivim za ubojstvo dviju djevojčica

BELGIJANAC marokanskog podrijetla Abdellah Ait Oud, jučer je u Liegeu proglašen krivim za silovanje i ubojstvo dviju školarki 2006. godine.

40-godišnji Oud nakon izricanja presude počeo je vikati da je nevin te je proklinjući, govorio da "nije učinio ništa". Sud u Liegeu proglasio ga je krivim za silovanje i ubojstvo 10-godišnje Nathalie Mahy i njene polusestre, sedmogodišnje Stacy Lemmens.

Djevojčice su nestale tijekom jednog festivala koji se u lipnju 2006. održavao u Liegeu. Njihova mrtva tijela pronađena su tri tjedna kasnije u drenažnom sustavu pored željezničke pruge.

Prema belgijskim zakonima, Abdellah Ait Oud mogao bi biti osuđen na maksimalnu doživotnu zatvorsku kaznu. Proglašen je krivim nakon što je porota saslušala sve iskaze i uzela u obzir forenzičke i dokaze koji potvrđuju Oudovu odgovornost.

Tužiteljstvo je tijekom postupka tvrdilo da su DNK uzorci kose pronađene na Oudovoj košulji odgovarali DNK-u sedmogodišnje Stacy.

Nakon što je izrečena presuda da je kriv, Oud se naizgled srušio te je počeo vikati, zbog čega su ga policajci morali iznijeti iz sudnice. On je ranije već služio kaznu zbog seksualnih prekršaja te se sam predao policiji.

I.K.
Foto: AFP

Pročitajte više