U Belom Manastiru zaplijenjen veći arsenal oružja

POLICIJA je u utorak u Belom Manastiru zaplijenila veću količinu vojnog naoružanja i opreme te dvije odore s oznakama "Milicija Krajine" kao i dva amblema s oznakama orla i četiri ćirilična slova "C".

PU osječko-baranjska izvijestila je da su njeni pripadnici jučer upali u napuštenu vikendicu u Belom Manastiru na adresi Planina bb. U vikendici je pronađen poveći vojni arsenal u kojem je bilo 1.517 metaka za puške i pištolje različitih kalibara, 25 ručnih bombi, šest tromblonskih mina, tri protuavionska metka kalibra 20 mm, dvije automatske puške, jednu puškostrojnicu, jednu pušku M-48, 20 spremnika za automatsku pušku, sedam borbenih kompleta za spremnike, dva spremnika za strojnice, osam elektrodetonatorskih kapisli, 19 metara sporogorećeg štapina, vojni ruksak te navedene odore krajiške milicije, ambleme s "ocilom" i raznom dokumentacijom.

Policija je provjerom utvrdila da je vikendica u vlasništvu 56-godišnjaka iz Belog Manastira. On je kasnije priveden na kriminalističku obradu zbog sumnje na nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

Nakon toga policija je pretresla i njegov dom gdje je pronađeno 187 metaka za puške i pištolje, malokalibarski revolver, dvije policijske palice, vojnički nož te dijelovi policijskih i vojnih odora.

Na udaru se našao i njegov 33-godišnji sin kojemu je oduzeta neadekvatno smještena i osigurana malokalibarska puška "Toz" za koju 33-godišnjak posjeduje važeću dozvolu. Privremeno mu je oduzeta i dozvola za držanje i nošenje pištolja koji se nalazio u kući njegova oca.

Protiv obojice slijedi podnošenje kaznenih prijava nadležnom istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku.

R.I.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više