U cetinskom porječju stanje se smiruje

Hidrološke prilike u cetinskom porječju u Splitskodalmatinskoj županiji, u kojoj još vrijede izvanredne mjere obrane od poplave, postupno se smiruju i stanje je od jutros stabilno. L

No u toku Cetine od perućke brane do Hana idući se vikend očekuje novi vodni val, pa će se iz perućkog jezera osim sadašnjih 200 prostornih metara vode u sekundi morati ispuštati i veće količine vode, doznaje se u sinjskoj ispostavi Hrvatskih voda i HE "Peruća".

Zbog dotoka 200 prostornih metara vode u sekundi u perućku akumulaciju razina vode zadržava se na koti 361,18 metara nad morem i to je najviša razina nakon obnove perućke brane, koja je u početku 1993. teško oštećena, kad su je minirali srpski teroristi.

Još je poplavljeno cijelo Hrvatačko polje sa županijskom cestom koja spaja naselja Rumin i Bajagić te polja uz rijeku na lijevoj i desnoj obali sve do Trilja.

Najveća peradarska farma u cetinskom kraju obitelji Milardović, u kojoj se nalazi 90.000 pilića i nesilica, još je ugrožena, ali se velikim naporima unatoč mnogim teškoćama za sada uspijeva obraniti.

(Hina) xbper ysp

Pročitajte više