U četiri požara u Primorsko-goranskoj županiji dvoje lakše ozlijeđeno, pričinjena velika materijalna šteta

NOĆAS oko 1 sat dojavljeno je krčkoj policiji da gore četiri pedaline u dvorištu kuće u Puntu na otoku Krku. Autoophodnja je utvrdila kako su tri pedaline u vlasništvu 32-godišnjaka iz Punta izgorjele u potpunosti, dok je jedna djelomično oštećena, izvijestila je policija.

Vatrogasci JVP Krk su ugasili požar, a provedenim očevidom utvrđeno je kako je uzrok požara ljudska radnja. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 40.000 kuna. Policijski službenici Policijske postaje Krk provode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti izbijanja požara.

Također, jučer oko 4 sata, nedaleko od Novog Vinodolskog u mjestu Jakov Polje, izbio je požar u kući 64-godišnjakinje. Požar je nastao zbog drva naslaganih oko peći, te se proširio na strop i krovište. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 20.000 kuna. Vlasnica u požaru nije ozlijeđena.

Istog dana oko 10 sati uslijed prijenosa topline iz dimovodnog kanala na zapaljive stvari došlo je do požara garaže u riječkoj Ulici Braće Ružić. Izgorjela je garaža zajedno s predmetima i automobilom Renault Clio riječkih oznaka. U gašenju požara lakše je ozlijeđen 79-godišnji vlasnik kuće i automobila, kao i 52-godišnja Riječanka, a materijalna šteta se još utvrđuje.

Pročitajte više