U crkvi u zagrebačkom Retkovcu svećenik preminuo netom prije mise zadušnice za pokojnog kolegu

JUČER je u crkvi u Retkovcu u zagrebačkom naselju Dubrava, netom prije mise koju je trebao služiti za pokojnog kolegu svećenika, Željka Juraka, preminuo 58-godišnji velečasni Željko Pavičić, župnik u župi Mahićno.

Radio Mrežnica javlja kako se Pavičić, iako je bio srčani bolesnik, jučer nije žalio na nikakve probleme. Svega desetak minuta prije početka mise, samo je naslonio glavu na rame kolegi svećeniku, koji je sjedio pored njega. Svećeniku nije bilo spasa - ekipa Hitne medicinske pomoći mogla je samo konstatirati njegovu smrt.

Pavičić je posljednje četiri godine bio župnik u Mahićnom, a svećeniku službu dugu 35 godina je, između ostalog, obnašao i u Jastrebarskom te u Draganiću. Posljednji ispraćaj svećenika iz crkve u Mahićnom će biti sutra u 14 sati, a sahrana će biti u 16.30 sati u njegovom rodnom Stenjevcu.

Željko Jurak je župu u Retkovcu vodio 43 godine. Umro je u 75. godini života nakon duge i teške bolesti. Na njegovom pogrebu okupilo se preko tisuću ljudi koji su došli izraziti posljednje zbogom svom voljenom župniku.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više