U prekidu više trajektnih i katamaranskih linija, u dijelovima Gorskog kotara snijeg

Screenshot: What'sup cams

ZBOG olujnog vjetra u prekidu su trajektna linija Sumartin 
- Makarska, brodska linija Ilovik - Mali Lošinj i katamaranske linije Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Novalja - Rab - Rijeka, Lastovo - Korčula - Dubrovnik i Vis - Split s polaskom iz luke Vis u 18 sati, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana - Lipovac između naplatne postaje ZAGREB - ISTOK i čvora RUGVICA na 49+500 km u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju. Ponegdje ima i magle, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

U dijelovima Gorskog kotara pada snijeg, ne krećite na put bez zimske opreme

U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada slab snijeg pa iz HAK-a upozoravaju vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. obavezna je zimska oprema. Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika.

Državna cesta DC501 Oštrovica - Meja otvorena je za sav promet te se vozi uz privremenu regulaciju prometa, semaforima.

Na graničnim prijelazima Bajakovo/Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju satima, a na prijelazu Tovarnik/Šid na ulaz tri sata, a na izlaz četiri sata.

Pročitajte više