U domu u Njemačkoj pronađeno tijelo silovane djevojčice (10). Privedena tri dječaka

Ilustracija: EPA

NJEMAČKA policija je osumnjičila trojicu dječaka (11, 11 i 16 godina) za ubojstvo 10-godišnje djevojčice u gradu Wunsiedelu u Bavarskoj. Tijelo djevojčice je jučer oko 8:45 ujutro pronašla djelatnica katoličkog Centra za skrb o djeci i mladima St. Josef. Iako je odmah pozvana hitna pomoć, djevojčici nije bilo spasa jer je utvrđeno da je bila mrtva već nekoliko sati. 

Policija prva 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela da se olakša prikupljanje dokaza i kako bi zaštitila djecu i mlade smještene u domu. Istražitelji su potvrdili da su trojica osumnjičenih dječaka privedena. Bild iz policijskih krugova doznaje da su pronađeni dokazi o seksualnom deliktu. 

Istraga je još uvijek u tijeku

Još nije poznato jesu li trojica dječaka štićenici navedenog Centra. Riječ je o ustanovi koja postoji već 119 godina i u kojoj odgajateljice i socijalne radnice skrbe o oko 90 djece i mladih. S obzirom na to da se bliže uskrsni praznici, dio stanara nije bio u Centru, ali policija još uvijek nije potvrdila koliko je točno djece bilo ondje u trenutku ubojstva. 

Glasnogovornica policije Julia Küfner nije željela davati daljnje informacije o okolnostima zločina i drugim mogućim osumnjičenicima s obzirom na to da je istraga u tijeku. Kriminalistička policija i državno odvjetništvo naredili su obdukciju tijela kako bi se otkrio uzrok smrti. 


 

Pročitajte više