U Dubravi brutalno ubili mačku: Pronađena s razderanom utrobom i ozljedama glave

ZAGREBAČKA policija izvijestila je danas o brutalnom usmrćivanju mačke u zagrebačkoj Dubravi. Policija je jučer u večernjim satima, oko 21.30 u Sopničkoj ulici, pronašla uginulu mačku s ozljedama glave i razderanom utrobom. Pored mačke se nalazila bočica spreja. Mačku je uočio stanar obližnje kuće koji je, tvrdi, čuo i manju eksploziju.

Policija sumnja da je mačka usmrćena zapaljenjem spreja. Leš mačke uklonio je Veterinarsko higijenski servis.

Zbog zlostavljanja životinja može se i u zatvor

"Brutalna iživljavanja, mučenja, nebriga i nehumani postupci prema životinjama vrlo su česti u Hrvatskoj", upozorila je udruga Prijatelji životinja prije nekoliko tjedana nakon što je video, za kojeg se sumnjalo da je snimljen u Hrvatskoj, bacanja psića u rijeku obišao svijet.

Prijatelji životinja na svojim internetskim stranicama već nekoliko godina vode evidenciju svih prijavljenih, ali i poznatih neprijavljenih slučajeva okrutnih postupaka prema psima, mačkama i ostalim životinjama do kojih dođu putem medija ili pak od građana koji im se obraćaju, a među njima ima iznimno okrutnih i sadističkih postupaka pojedinaca prema vlastitim kućnim ljubimcima ili pak nepoznatim životinjama koje zateknu na ulici. Udruga podsjeća i da je, prema važećem Zakonu o zaštiti životinja, kazna za ubijanje ili mučenje životinje od 10.000 do 15.000 kuna, a prema Kaznenom zakonu može biti propisana i kazna zatvora u trajanju do šest mjeseci.

Pročitajte više