U Dubrovniku međunarodna konferencija 20th Century Foxa

U Dubrovniku je danas počela međunarodna konferencija jedne od vodećih svjetskih filmskih kompanija 20th Century Fox. L

Skup se održava u suradnji s hrvatskom kompanijom Continental filmom, a okupio je devedesetak sudionika iz 30 europskih, afričkih, bliskoistočnih i srednjoistočnih zemalja.

Predavači, čelni ljudi 20th Century Foxa, uz ostalo će raspravljati o marketinškoj i prodajnoj strategiji, budućim filmovima i piratstvu. Kako je objasnio potpredsjednik Odjela za financijsko poslovanje te tvrtke Paul Higgineson, glavne teme skupa su predstavljanje projekata za iduću godinu, filmska distribucija i marketinško predstavljanje.

"Naši glavni projekti za iduću godinu jesu filmovi poput trećeg dijela 'Ratova zvijezda', praizvedba kojeg je predviđena u svibnju 2005., te crtani film 'Roboti' koji će biti sinkroniziran i na hrvatski jezik", kazao je Higgineson. Dodao je kako će biti predstavljena i protupiratska strategija jer je na hrvatskom tržištu znatno više piratskih snimaka nego u drugim europskim zemljama.

Jedan od organizatora konferencije Ivor Šiber kazao je kako je velik uspjeh što se konferencija održava u Dubrovniku te da prvi put neka svjetska filmska kompanija na takav način dolazi u Hrvatsku.

(Hina) xhš ymć

Pročitajte više