U Fažani vandali se iživjeli na fotografijama Tuđmana, Tita i Mesića

BROJNI turisti koji su danas na molu u Fažani kretali prema Brijunima ostali su zatečni ugledavši na panou, u sklopu tematske izložbe "Riva državnika", izgrebani kukasti križ na čelu fotografije Franje Tuđmana, Titovu fotografiju s izgrebanim dijelom lica, te onu predsjednika Mesića izgužvanu u pokušaju da se istrgne s panoa.

Direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković u izjavi novinarima izrazila je žaljenje zbog tog vandalističkog čina koji je, po njezinim riječima, samo jedna epizoda u seriji vandalističkog ponašanja na meti kojega su često njihovi panoi posvećeni tematikama koje nemaju veze s politikom.

Na izložbi je izloženo osam portreta državnika i četiri portreta svjetski poznatih osoba koje su boravile na Brijunima.

Turistička zajednica Fažane prošloga je ljeta otvorila svojevrstan "muzej" na otvorenom u povodu stote obljetnice fažanskog turizma koji se razvijao u povezanosti s Brijunskim otočjem i posjetama brojnih državnika iz cijeloga svijeta, kao i glumaca i umjetnika, rekla je Melita Peroković. Kako je dodala, ovakvo vandalističko ponašanje turistima pruža ružnu sliku o nama kao domaćinima, a pritom Turističkoj zajednici nanosi dodatne bespotrebne troškove jer, napominje ona, svaki pano stoji 1550 kuna.

Od glasnogovornika PU istarske Roberta Pavlekovića doznaje se da je očevid u tijeku.

Pročitajte više