U GALERIJI ´ULRICH´ U ZAGREBU OTVORENA IZLOŽBA LIKUM-OVe generacije

Izložba slika, skulptura i keramike autora članova Zadruge likovnih umjetnika Hrvatske (LIKUM) i Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) otvorena je večeras u zagrebačkoj galeriji ´Ulrich´.

Izloženo je 50-ak slika kombiniranih tehnika, ulja na platnu, pastela i ugljena te 20-ak skulptura od keramike, drva, bronce, kamena i aluminijske žice.

Na izložbi LIKUM-ova naraštaja sudjeluje 70 slikara, kipara i keramičara sa svojim suvremenim radovima, rekao je otvarajući izložbu Hanibal Salvaro, potpredsjednik Skupštine LIKUM-a.

Otvorenju su, među inima, nazočili autori Zlatko Čular, Alma Orlić, Hrvoje Dumančić, Krešimir Ivić, Višnja Jelačić, Dorica Pezić-Mijatović, Jasna Kozlović i Vesna Pavlaković.

Galerija ´Ulrich´ osnovana je 1909. i jedna je od najstarijih u Hrvatskoj, podsjetila je voditeljica Galerije Jasna Gubez. Osnovali su je zagrebački obrtnici Antun i Edo Ulrich i prvotno je bila radionica za opremanje slika a onda je prerasla u uglednu galeriju, u kojoj izlažu najveća imena hrvatskog slikarstva i kiparstva, dodala je Gubez.

Izložba je otvorena do 30. prosinca.

Pročitajte više