KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Hrvatskoj 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

Ilustracija: Željko Lukunić/PIXSELL

U 14 SATI Nacionalni stožer objavio je nove podatke o zaraženima.

U protekla 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749.

Među njima su 133 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4923 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 140 preminulo, a 4034 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2915 osoba.

Do danas je ukupno testirano 114.090 osoba, od toga 1256 u posljednja 24 sata.

>> Razvoj događaja mogli ste tijekom dana pratiti ovdje

Četiri osobe zaražene u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a izliječeno je dvanaest osoba pa je ukupno aktivnih sedamnaest slučajeva, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o mladićima iz Dubrovnika i Metkovića za koje se utvrđuje epidemiološka veza te djevojci iz Župe dubrovačke i starijem muškarcu s boravištem u BiH, a koji su se zarazili u Bosni i Hercegovini.

Među dvanaest izliječenih sedam ih je iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, a jedna iz Ploča.

U dubrovačkoj bolnici je zbrinuto dvoje zaraženih, a u samoizolaciji se nalaze 183 osobe. Od početka pandemije analizirano je ukupno 5844 uzorka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više