U Kninu "cinkali" HDZ-ovce koji nisu izašli na izbore

KNINSKO Izborno povjerenstvo dostavljalo je HDZ-u u Zagrebu podatke o tome tko od njihovih članova nije glasao na lokalnim izborima.

Milivoj Marić, zamjenik kninskog gradonačelnika optužuje predsjednicu Izbornog povjerenstva Anu Pecirep da je središnjici HDZ-a "cinkala" tko je od HDZ-ovaca u Kninu apstinirao na nedavno održanim lokalnim izborima.

Marić tvrdi da su informacije iz Izbornog povjerenstva Knina curile za vrijeme i nakon glasanja: "Dakle, jednom klasičnom komunističkom metodom stavljen sam pod prismotru, kao i moja bivša tajnica, jedan vlasnik pizzerije i još nekolicina Kninjana. Imam točne, pouzdane i čvrste dokaze da su tijekom i poslije glasovanja curile informacije iz kninskog izbornog povjerenstva o glasačkoj apstinenciji pojedinih kninskih dužnosnika i članova HDZ-a."

Iz povjerenstva ovakve optužbe odbacuju, no Milivoj Marić ne odustaje: "Kako imam točne, pouzdane i čvrste dokaze da su informacije ipak iscurile iz gradskog povjerenstva u kojemu su, kao članovi bila i tri zaposlenika gradske uprave, odlučio sam o tome progovoriti.

"Na moju odluku utjecao je razgovor s predsjednicom izbornog povjerenstva, koja je trebala i morala ispitati točnost mojih navoda. To je bila njezina zakonska obveza." - izjavio je za Jutarnji list zamjenik Kninskog gradonačelnika i član HDZ-a.

Da su metode koje su primjenjene zastarjele i pripadaju nekim prošlim vremenima potvrdio je Marić, i dodao da obračunavanje s nepodobnima ne mogu opravdati pad HDZ-a na nedavnim lokalnim izborima.

Ovakvi postupci, ako su i točni, nemaju nikakvog smisla. HDZ-ovci, koji su nezadovoljni strankom, mogli su i izaći na izbore i glasati za, recimo, SDP. Tada bar ne bi bili "označeni".

Pročitajte više