U Miamiju uzbuna zbog lažne dojave o otmici Boeinga tvrtke American Airlines

POD PRATNJOM borbenih zrakoplova i uz nadzor aerodromske službe sigurnosti na pistu zračne luke u Miamiju jučer je sletio zrakoplov tvrtke American Airlines čija je posada zabunom uključila signal kojim se kontrolu leta "tiho" obavještava o tome da je zrakoplov otet.

Kako javlja Associated Press, posada zrakoplova Boeing 737 koji je sa 148 putnika i šest članova posade letio iz San Juana u Puerto Ricu prema Miamiju na Floridi, zabunom je aktivirala kod za uzbunu koji se uključuje na transponderu zrakoplova, uređaju koji kontroli leta olakšava praćenje putanje zrakoplova.

Nakon toga je nastala uzbuna zbog koje su iz vojne baze Homestead poletjela dva vojna borbena zrakoplova koji su u zraku presreli "oteti" Boeing. Lovci su Boeing pratili sve do slijetanja na aerodrom u Miamiju gdje ga je dočekalo aerodromsko osiguranje i ostale službe spremne na reakciju u slučaju bilo kakve nezgode ili nesreće uzrokovane otmicom.

Nedugo nakon slijetanja zrakoplov je privremeno parkiran na izdvojenu poziciju na aerodromu, međutim nakon kraćeg vremena utvrđeno je da je uzbuna bila lažna. Policija je osigurala letjelicu i kasnije je pregledala, ali s obzirom da u njoj nije bilo otmičara svi putnici su ubrzo nastavili svojim putem.

Zasad nije jasno kako je došlo do uključivanja alarmnog uređaja.

R.I.
Foto: AFP (arhiva)

Pročitajte više