U Mikluševcima otvoren kutić društva "Naša djeca"

SAVEZ društava "Naša djeca" danas je u Mikluševcima, mjestu blizu Vukovara s većinskim rusinskim stanovništvom, otvorio Kutić Društva "Naša djeca".

U nazočnosti mnogih mještana, te predstavnika Saveza društava "Naša djeca", Kutić u Mikluševcima, u kojem će se dva puta na tjedan za djecu predškolske i školske dobi održavati igraonice na rusinskom i hrvatskom jeziku, otvorio je načelnik tompojevačke općine, u sklopu koje su i Mikluševci, Zdravko Galović.

Kutić je opremljen donacijama austrijske organizacije "Rettet das Kind", igračkama i školskim priborom što su ih akciji "Prijatelj prijetelju" prikupila društva "Naša djeca" iz Ravne Gore i Lokava, te knjigama koje je osigurao Savez.

Savez društava "Naša djeca" od listopada 1996. godine do danas otvorio je sedamanest Kutića na područjima stradalim u ratu.

Osim u Mikluševcima, Kutići su otvoreni i u Jasenovcu, Rajićima, Dragaliću, Okučanima, Krnjaku, Petrinji, Glini, Gospiću, Vojniću, Kninu, Staroj Gradiški, Vukovaru, Plaškom, Hrvatskoj Kostajnici, Pakracu, Belome Manastiru i Grudama.

Pročitajte više