U Ministarstvu pravosuđa Okrugli stol o borbi protiv korupcije

U MINISTARSTVU pravosuđa danas je održan Okrugli stol o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, a u raspravi su sudjelovali predstavnici ministarstava pravosuđa i vanjskih poslova, civilnih udruga te Inicijative za borbu protiv korupcije Pakta o stabilnosti.

Ocjenivši korupciju jednim od najvećih problema svih tranzicijskih zemalja, sudionici su pozdravili prošlotjednu ratifikaciju UN-ove Konvencije o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala u Hrvatskom saboru.

Najavili su održavanje ministarske konferencije, kojom će se obilježiti 5. obljetnice Inicijative Pakta o stabilnosti, 16. veljače.

Ministarska konferencija trebala bi rezultirati deklaracijom koja će biti temelj za petogodišnji akcijski plan zajedničke borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala u osam zemalja regije.

Predstavnici Inicijative za borbu protiv korupcije sastali su se danas i s predstavnicima nekolicine nadležnih državnih institucija, a na sastancima su dogovoreni konkretni oblici suradnje i koraci za poboljšanje komunikacije među nadležnim tijelima zemalja članica Pakta o stabilnosti, rečeno je na okruglom stolu.

Prije održavanja Okruglog stola bio je najavljen i sastanak ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt s predstavnicima Ureda za vezu regionalnog sekreterijata antikorupcijske inicijative Pakta stabilnosti, no zbog spriječenosti nije mu mogla nazočiti kao ni na okruglom stolu.

Pročitajte više