U okviru projekta "Na krilima dobrote" u Karlovcu prilagođena kupaonica invalidnoj osobi

Udruga invalida dječje i celebralne paralize, distrofije i tjelesnih invalida grada Karlovca predstavila je danas novinarima i donatorima, u kući Emine Brcković, invalida u kolicima, upravo završenu prilagodbu kupaonice, koja je izvedena u okviru projekta "Na krilima dobrote".

Prilagodba kupaonice u Kući Emine Brcković u Karlovcu koštala je 14.367 kuna, od čega je za nabavku sanitarija i specijalne sjedalice za tuš i držač WC-a Županijska organizacija HNS-a platila 11.867 kuna, a 2.500 kuna donirala je kroz vodoinstalaterski rad tvrtka Megaterm gradnja iz Duge Rese.

Projekt "Na krilima dobrote" vodi Udurga invalida dječje i cerebralne paralize, distrofičara i tjelesnih invalida, a pokrovitelj projekta je Grad Karlovac.

Dogradonačelnik Karlovca Martin Šimunić zamolio je medije da izrazito podrže ovaj projekt, a obećao je i pomoć Grada.

Medijsku, materijalnu i svaku drugu potporu projektu "Na krilima dobrote" zamolila je i Jadranka Gojak, predsjednica Saveza invalida Karlovačke županije.

Ona je rekla da je rad karlovačke Udruge invalida dječje i celebralne paralize, distrofije i tjelesnih invalida puno kvalitetniji od kako je na čelu Udruge novi tim. To su mladi i školovani ljudi, također osobe s invaliditetom, koje vrlo dobro poznaju problematiku i tržište pomagala i koje se, kako je rekla, ne mire s činjenicom da su ona nedostupna invalidima.

Sljedeća akcija u okviru projekta "Na krilima dobrote" je adaptacija dijela prizemlja u kući osobe s invaliditeom u Dugoj Resi.



(Hina) xvhor yjn

Pročitajte više