U Osijeku otvorena revija nezavisnog poljskog filma

U Osijeku je večeras otvorena "Revija nezavisnog poljskog filma" koju, pod pokroviteljstvom poljskog Veleposlanstva u Hrvatskoj i osječkog Gradskog poglavarstva, organizira osječki Rotaract Club.

Do 24. travnja bit će prikazano više od 20 dugometražnih i kratkometražnih filmova, a namjera je organizatora ponuditi osječkoj publici nešto drugačiju ponudu od one koja se uobičajeno može vidjeti u gradskim kinematografima.

Po riječima predsjednika osječkog Rotaract Cluba Slavena Vrbošića i voditeljice projekta Margarete Turkalj revijom se nastoji pridonijeti jačanju suradnje i kulturnog povezivanja Osijeka s drugim gradovima i državama, pri čemu se posebna pozornost daje filmu kao univerzalnom jeziku.

Nazočne je pozdravila i predstavnica za kulturu poljskog Veleposlanstva Hanna Dalewska-Gren ocijenivši kako je dobro da ovakve kulturne priredbe ne organiziraju isključivo službene institucije.

Kako je istaknuto, cijeli je projekt osmišljen kao kulturna razmjena tako da će se u Poljskoj, u jesen ove godine, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, predstaviti hrvatsko filmsko stvaralaštvo.

Revija se organizira u suradnji s poljskim Rotaract Clubom "Wroclaw Panorama", Udruženjem nezavisnih poljskih filmskih autora "Wrofilm Society", Hrvatskim filmskim savezom, osječkim Rotary Clubom, osječkim Inner Wheel Clubom i osječkim ogrankom Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

(Hina) xivuč ymć

Pročitajte više