U Podstrani 17-godišnjakinji koju su vozili u prtljažniku automobila slomljena kralježnica

MAŠA BULATOVIĆ (17) teško je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila na Jadranskoj magistrali oko 1 sat, kod vatrogasnog doma u Podstrani. Zbog prijeloma vratne i prsne kralježnice helikopterom je iz Splita hitno prebačena na Kliniku za traumatologiju u Zagrebu.

Djevojka je stradala u izlijetanju sa ceste Opel Astre splitskih oznaka, kojom je upravljao 18-godišnji Špiro Bosančić. Bio je dobrano alkoholiziran - izmjereno mu je 1,64 promila alkohola u krvi. U pretrpanom automobilu je bila cijela ekipa koja se vraćala iz noćnog izlaska. Kako nisu svi stali na sjedišta, nesretnu Mašu utrpali su u prtljažnik, tako da se prilikom izlijetanja vozila sa magistrale nije imala za što ni uhvatiti.

Astra je udarila u betonski zid i strugala gotovo 20 metara po njemu. Automobil se zaustavio tek kad su kotači upali u odvodni kanal. Lakše ozljede je zadobila i putnica na stražnjem sjedištu, 17-godišnja Petra Budiša. Stanje Maše Bulatović iznimno je teško, o čemu svjedoči i brz transport u bolnicu u Zagrebu.

Dragan Miljuš
Foto: Arhiva

Pročitajte više