KORONAVIRUS U SVIJETU

U Poljskoj najviše novozaraženih u zadnja četiri mjeseca

Ilustracija: EPA

POLJSKA je izvijestila o 17.260 novih slučajeva zaraze, što je najveći dnevni broj od vrhunca pandemije u studenom prošle godine.

Umrlo je još 398 oboljelih, čime se broj smrtnih ishoda približava 46.000.

Broj aktivnih slučajeva, koji se tijekom siječnja i veljače kretao oko 200.000, porastao je na preko 270.000. Blizu 18.400 pacijenata je hospitalizirano, od kojih je više od 1900 na respiratorima.

Obavezne maske, zatvorene teretane, restorani smiju samo dostavljati...

Maske su i dalje obvezne diljem zemlje. Restorani i kafići smiju dostavljati hranu i posluživati pića za van. Većina učenika i studenata prati nastavu i predavanja na daljinu. Teretane su zatvorene. Neka ograničenja povezana s koronavirusom su ukinuta, pa tako kina, galerije i bazeni mogu raditi smanjenim kapacitetom, osim u dvije regije na sjeveru koje su jače zahvaćene virusom. 

Uz porast stope zaraza, ponovno uvođenje ograničenja u drugim dijelovima zemlje nije isključeno, istaknuo je glasnogovornik ministarstva zdravstva.

Cijepljenje napreduje te je u zadnjih tjedan dana cjepivo dnevno primilo više od 85.000 ljudi. Poljska je dosad upotrijebila više od 4 milijuna doza cjepiva, a više od 1.4 milijuna ljudi već je primilo dvije doze.

Pročitajte više