U ponedjeljak javni poziv MOBMS-a za pružanje potpore programima zapošljavanja branitelja

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) objavit će u ponedjeljak, 6. rujna, javni poziv za pružanje potpore pojedinačnim programima stručnoga osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja.

Javni poziv bit će objavljen u dnevnome tisku i na internetskoj stranici Ministarstva i namijenjen je poduzetnicima početnicima ili onima koji razvijaju postojeću djelatnost, a imaju status hrvatskoga branitelja ili djeteta poginuloga, zatočenoga ili nestaloga branitelja, navodi se u današnjem priopćenju MOBMS-a.

Poziv se odnosi i na pravne osobe koje zapošljavaju osobe iz spomenute ciljne skupine, a potpora pojedinačnim programima jedna je od šest mjera kojima MOBMS nastoji smanjiti broj nezaposlenih branitelja.

MOBMS objavljuje javni poziv na temelju Programa stručnoga osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja, a zbog poticanja i razvoja maloga i srednjega poduzetništva te otvaranja novih radnih mjesta davanjem jednokratne novčane potpore.

Najveći iznos jednokratne novčane potpore iznosi 100.000 kuna, a pravo na taj iznos imat će poduzetnici koji će zaposliti najmanje tri branitelja ili djecu poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Zahtjeve za pružanje novčane potpore pojedinačnim programima MOBMS će primati do 6. listopada.

(Hina) pp/xip ymd

Pročitajte više