U ponedjeljak sjednica Nadzornog odbora Slobodne Dalmacije

ZA PONEDJELJAK je sazvana sjednica Nadzornog odbora Slobodne Dalmacije na kojoj će se, nakon što su njegovi članovi od predsjednika Uprave Srđana Kovačića zaprimili opsežnu dokumentaciju o financijskom poslovanju Slobodne, biti raspravljano o stanju te o planovima za financijsku konsolidaciju tvrtke, doznaje se od predsjednika NO Igora Lučića.

Lučić je ocijenio je kako je splitska novinska kuća zbog velikih gubitaka u poslovanju došla do dna, a dodatne probleme predstavljaju tehnološko zaostajanje i zastarjeli izgled novine. Međutim, predsjednik NO opovrgnuo je informacije iz te kuće kako će na sjednici u ponedjeljak smijeniti predjednika Uprave Kovačića.

Naglasio je kako mu "ne pada ne pamet da, kao predstavnik vlasnika ponovi grešku svojih predhodnika koji si na surov i neciviliziran način smijenili bivšeg predjednika Uprave Miroslava Ivića, ne dajući mu, kako je rekao, mogućnost niti da se očituje o poslovanju kuće, kojoj je bio na čelu od sredine 1998. do svibnja 2001. godine".

"Jedini izlaz za Slobodnu vidim u žurnoj privatizaciji, jer oslanjanje na državu ne vodi nikamo, a Slobodnoj su potrebna velika financijska sredstava koja joj država ne može osigurati", izjavio je predsjednik NO Slobodne Dalmacije. Upozorio je i kako bi se moglo dogoditi, bude li postupak privatizacije trajao unedogled, da i EPH, koji je sada kompletirao dokumentaciju za ocjenu dopuštene koncentracije vlasništva, odustane od kupnje."

"Novi NO neće postupati po političkom diktatu, poručio je Lučić, dodajući kako će Kovačić u ponedjeljak dobiti priliku ih upozna s rezultatima poslovanja i predloži svoj program financijske konsolidacije tvrtke", premda mu se, kako je rekao, čini da je izvješće koje je primio pomalo uljepšano.

Tek nakon toga, odnosno kada dobije uvid u stanje stvari, rekao je Lučić, poduzet će se određeni koraci, "ali kao predsjednik NO neću dopustiti smjenu direktora samo radi ustaljenog pravila da se svaka vlast obračunava s ljudima koje je postavila prethodna", zaključio je.

Pročitajte više