U Poreču "dignut u zrak" automobil gradskog vijećnika Ede Kosa

U POREČU je protekle noći u eksploziji podmetnute naprave, uništen osobni automobil gradskog vijećnika Ede Kosa, prenosi istarski Parentium.com.

Eksplozija nepoznate naprave odjeknula je oko ponoći u parkirališnom dvorištu iza zgrade Grada Poreča. Neslužbeno se doznaje da je u eksploziji uništen automobil "Golf V" registarskih oznaka PU 321 IZ, koji je inače u vlasništvu porečkog gradskog vijećnika Ede Kosa, prenosi isti izvor.

Vozilo je nakon eksplozije potpuno izgorjelo, a prema prvim informacijama u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Eksplozivna naprava je navodno aktivirana daljinskim upravljačem u trenutku kad ga je vlasnik pokušao otključati. Neslužbeno se doznaje kako vlasnik nije ozlijeđen jer je na svoju sreću u trenutku eksplozije bio dovoljno udaljen od vozila.

Požar automobila ugasili su između 0.30 i 1.20 sati pripadnici porečke vatrogasne postrojbe, dok je očevid na vozilu zbog velike količine pjene za gašenje, započeo tek nekoliko sati kasnije.

Prema nekim izvorima, incident je motiviran navodnim političkim obračunom, ali nagađa se da postoje drugi motivi, koji bi posebno mogli biti zanimljivi istarskoj policiji.

Inače, Edi Kosu, visokopozicioniranom članu IDS-a u porečkom gradskom poglavarstvu, prije nekoliko dana nepoznata osoba probušila je gume na automobilu, a počinitelj tog kaznenog djela još nije otkriven.

Očevid i kriminalistička istraga slučaja još traju.

Index.hr/Foto: Mateo Sardelin

Pročitajte više