U požaru broda teško ozlijeđena dvogodišnja djevojčica

U POŽARU na šestmetarskoj brodici "Vuka 3", pod švicarskom zastavom, danas oko podneva teško je ozlijeđena dvogodišnja djevojčica iz Švicarske Katalin V., koja je dobila opekline I., II. i III. stupnja, a njezina majka i čileanska državljanka, koje su također bile na brodu, lakše su ozlijeđene, doznaje se od splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Ozlijeđeni su odmah prevezeni u splitsku Kliničku bolnicu. Djevojčica, kojoj je opečeno oko 30 posto kože, operirana je na Odjelu plastične kirurgije, a liječnici se bore za njezin život, doznaje se u Bolnici.

Vatra je buknula na motoru pri isplovljavanju iz supetarske luke, a ubrzo je zahvatila cijeli brod, koji je za nekoliko minuta sasvim izgorio. Brodom je upravljao 65-godišnji I.V. iz Zagreba, koji nije ozlijeđen.

U pomoć nesretnim putnicima najprije je pritekla posada Jadrolinija trajekta "Supetar", koja je pokušala ugasiti požar na plastičnome brodu, no vatra se tako brzo širila da je nisu mogli ugasiti ni vatrogasci supetarskoga DVD-a koji su stigli nakon pet minuta.

Uzrok požara i šteta znat će se sutra nakon očevida, a ostaci broda izvađeni su iz mora i u supetarskoj su luci.



Pročitajte više